Dražen Pavlić
Eseji i Pripovijetke
Blog - listopad 2012
utorak, listopad 2, 2012

Izašla knjiga O čemu mudraci govore i šute bjelovarskog autora Dražena Pavlića

...knjiga koja se bavi mislima i životima mudraca...knjiga je namijenjena običnom čovjeku koji želi uložiti trud i promisliti o njezinim temama...nudi konkretna i slikovita rješenja o smislu života, životu poslije života i odnosu čovjeka i Boga...
"U knjizi Dražena Pavlića, ne slučajno znamenovanoj začudnim izrijekom O čemu mudraci govore i šute, autor se smjerno odriče zahtjeva takozvane discipline i akademskoga načina poučavanja filozofije. Njega ne zanima ništa drugo negoli put mišljenja i vjere kroz jezik samoga tkanja teksta i jeka smisla onih koji se u tekstu sabiru kao mudraci upućujući svoje misli drugima.
...ovo je knjiga hermeneutičkih komentara i tumačenja ponajprije za Pavlića presudnih mislilaca suvremenosti – Nietzschea, Kierkegaarda, Wittgensteina i Heideggera. Način kazivanja jest do kristalne jasnoće dovedeno tumačenje iz same strukture teksta koji je povod razmatranju.
Valja dodati da je neporecivo kako Pavlić u suočenju s mišljenjem metafizike i njezinih najznačajnijih protagonista pristupa tako što implicitno polazi od božanskoga događaja utemeljenja vjere kao faktičnosti i važenja onoga što izmiče znamenovanju i imenovanju.
Dražen Pavlić piše jednostavno. Nastoji misliti iz unutarnje strukture tekstova metafizičkog sklopa Zapada i njegova drugoga u velikim religijskim predajama i njihovim tragovima duhovnoga života s onu stranu prolazne vremenitosti.
...ova je knjiga duhovno svjedočanstvo izabranoga puta između stranputica našega doba u kojem tehno-znanstveni način mišljenja sve sebi porobljava i svodi na puki objekt znanstvenoga istraživanja i u kojem filozofije postaju beživotnim svjetonazorima, a vjera fundamentalizmom bez temelja vjere same u bezuvjetnoj ljubavi spram izvora onoga božanskoga."
(Iz Pogovora dr. Žarka Paića)

Knjiga se može klupiti kod autora po sniženoj cijeni od 120,00 Kn - pouzećem.

Više o knjizi O čemu mudraci govore i šute

drazen-pavlic @ 08:13 |Komentiraj | Komentari: 0
Ženske priče
Nema zapisa.